Smaalenene Cup 2019

Postet av Jenter Junior den 25. Aug 2019

Endelig kunne vi knytte på oss hallskoa og sette igang sesongen 2019/20, og med mye nyheter var det ikke fritt for litt sommerfugler i magen og kribling i beina vi tok avsted til Trøgstad. Vi var så heldige å få relativt tidlig kamp på fredagen, så vi måtte komme oss avsted fra Holmlia før de fleste var hjemme fra jobb. Takk til snille og pliktoppfyllende sjåfører som muliggjør trenerens ønsker om cupdeltagelse.

Første kamp var mot Skedsmo, og det skulle både spilles med ny ballstørrelse (2) og man kunne benytte klister for første gang. Det sistnevnte ble sett på som en særdeles stor utfordring, og i starten minnet det mest om fotball da pasningene stort sett gikk under knehøyde eller som en fin ball til å nikke. Motstanderlaget var også litt rustent, og feilene florerte gjennom kampen. Uansett fikk vi unnagjort nyhetene med både ball og klister. Tap 15-3

Så var det lørdag og kamp to var mot Eidsvold Turn, her var vi også fult på høyde med motstanderen i lange perioden, men vi var litt upresise og snille i skuddavleveringer. Dette medførte at det ble noen enkle baklengs på kontringer og vi kom aldri helt innpå. Mest morsomt var det allikevel at gårsdagens "æsj så seig og mye klister det er på ballen a" hadde blitt til "ballene er altfor glatt vi må ha mer klister". Tap 9-3

Lørdagens andre kamp var mot Ørje, det ble litt samme melodien som i kamp 2 og kontret litt ifra, men vi slo gått fra oss. Spesielt er vi fornøyde med hvordan vi fremstod i forsvar gjennom alle gruppespillkampene. I angrep må vi jobbe hardt frem mot seriestart, men det er moro å se at nå er det mer kjempevilje, tæl og innsats. Det kommer man langt med. Tap 13-4

Søndagen var tid for sluttspill, og det ble da B-sluttspillet på oss, og rett før avreise ble det klart at vi skulle møte Spansk motstand i kvartfinalen. Det var noe spillerne syntes var skikkelig gøy, og det ble en morsom og fartsfylt kamp. De ekstremt offensive spanjolene hadde forsvarspillere langt utenfor 3-meteren og det stresset våre jenter litt mer enn nødvendig. Så ble litt rotete og mye løping og lite spill til tider. Vi kom under med noen mål, men hadde god tru før andre omgang. Vi holdt følge gjennom omgangen, og vant sågar omgangen med ett mål. Det holdt jo ikke til seier, men å se en jublende gjeng med motstandere kaste seg om og opp på hverandre som de skulle ha vunnet vm-finalen gjorde tapet helt greit å bære. Jentene skrøyt av hvor høflige, reale og positive våre motstandere var. Et minne for livet kanskje ble laget en søndag i Indre Østfold. Tap 13-10

Så konkluderer vi med at vi gjennom alle dagene hadde stigning i eget spill, vi forsøkte oss på avtaler vi hadde glemt og bevegelser vi ikke mestrer enda. Men nå kan vi bruke ballstørrelse 2, vi er mer komfortable med å bruke klister og vi er fremdeles en fantastisk gjeng som er inkluderende og tar vare på hverandre. 10 forskjellige spillere på assist og scoringslisten, og selv om vi hadde likt å gå videre til seifinale var vi fornøyd med hva vi hadde oppnådd og opplevd i de dype skoger i Indre Østfold